Over mezelf en deze blog

Didier24032016

Wie ben ik ? :


Ik hou van bewegen en van de buitenlucht en breng graag mijn vrije tijd door in de natuur. In 2004 werd het wandelen een nieuwe uitdaging voor mij. Wandelen is een gezonde bezigheid, het werkt ontspannend en het geeft mij nieuwe energie. Tijdens mijn tochten kan ik andere regio’s en plaatsen ontdekken. Wandelen betekent voor mij niet enkel genieten van de schoonheid van de natuur, de omgeving en het landschap maar ook van een stukje geschiedenis en cultuur. Met mijn camera neem ik onderweg foto’s van mooie, merkwaardige of interessante zaken.

Ik ben vooral op pad in West- en Oost-Vlaanderen. Maar ook in de andere Vlaamse provincies en Wallonië maakte ik al heel wat mooie tochten. Ook in Nederland en in het Noorden van Frankrijk probeer ik af en toe een wandeltocht te maken. Het Noorden van Frankrijk is een prachtige streek waar het aangenaam is om wandelen. Over deze tochten breng ik verslag uit op mijn blog “Wandelen over de Schreve“.

Ik ben geregeld met mijn compagnon Patrick op stap, maar ik aarzel niet om er ook alleen op uit te trekken. In 2007 stapten we samen onze eerste tochten van 100 km : de Nacht van Vlaanderen in Torhout en de Dodentocht in Bornem. Samen hebben we allebei een 27-tal van dergelijke tochten succesvol afgewerkt.

Ik maakte ook kennis met het Euraudax-wandelen. Dit zijn wandelingen in groep onder leiding van een baankapitein (Euraudax-Belgium).

Regelmatig trek ik ook de taalgrens over om deel te nemen aan een Adeps-wandeling of een tocht ingericht door een club van de Waalse federatie FFBMP.

In 2014 stapte ik met Patrick in een 8-tal etappes van Wevelgem naar Parijs en wandelden we via de GR5A-Noord van De Panne naar Antwerpen. In 2015 en 2016 stapten we terug van Antwerpen naar De Panne via de GR5A-Zuid. In 2016 begonnen we de GR121 , dat van Wavre naar Boulogne-sur-Mer in Frankrijk loopt. In 2018 bereikten we het eindpunt in Boulogne-sur-Mer en hadden we ook dit GR-pad volledig uitgewandeld. Ook de GR Ijzer en de streek GR-Groene gordel werden afgewerkt in 2017 en 2018.

Mijn wandelfilosofie zou ik een beetje als volgt kunnen omschrijven:

Wandelen is genieten van elk moment onderweg: alleen of met vrienden. Wandelen is tijd nemen en onthaasten en ondertussen je hoofd leegmaken, en soms andere mensen ontmoeten. Genieten van lekkere dingen tijdens of na de wandeling.

Welke zijn mijn toekomstplannen ?

  • de GR512 of Brabantse Heuvelroute van Diest naar Geraardsbergen;
  • de GR800 langs de Somme van bron tot monding;
  • de GRP Tour de l’Audomarois;
  • Een langere (pelgrims)tocht naar ???
CollageBlog24032016


Over mijn blog :

Deze blog gaat uitsluitend over mijn wandelervaringen. Ik hou er van om deze met jullie te delen. Hier publiceer ik mijn wandeltochten en de foto’s die ik onderweg maakte. In 2012 begon ik met de blog en heb ondertussen ook enkele verslagen en foto’s van “vroegere” tochten toegevoegd (vanaf wandeljaar 2006).

Behalve eigen wandelverhalen, post ik ook soms andere nieuwtjes omtrent wandelen, wandelsport en pelgrimeren.

Op 15 april 2016 verhuisde ik mijn blog van blogspot naar een platform met een eigen domeinnaam en heb ik mijn site een nieuw uitzicht gegeven.

Wat kun je hier nog zoal vinden?

  •  Een link naar mijn Facebookpagina over wandelen waar ik heel wat informatie deel;
  •  Een lijst met nieuws uit blogs van bevriende wandelaars;
  •  Links naar andere wandelsites;
  •  Een link naar mijn blog “Wandelen over de Schreve”, waar ik informatie en foto’s van mijn wandelingen in Frankrijk (Le Nord) publiceer;
  • Oudere blogberichten worden per maand gebundeld en kan men terugvinden in het “Archief“.
  •  Via de rubriek “Categorieën” kan men ook gemakkelijk oudere blogposts opzoeken.

Veel wandel- en leesgenot en misschien tot ergens onderweg.

Al jullie suggesties, vragen of opmerkingen omtrent deze blog zijn steeds welkom.

Houd Ithaka wel altijd in gedachten.
Daar aan te komen is je doel.
Maar overhaast je reis in geen geval.
`t Is beter dat die vele jaren duurt.