Over mezelf en deze blog

Didier24032016

Wie ben ik ? :


Ik hou van bewegen en van de buitenlucht en breng graag mijn vrije tijd door in de natuur. In 2004 werd het wandelen een nieuwe uitdaging voor mij. Wandelen is een gezonde bezigheid, het werkt ontspannend en het geeft mij nieuwe energie. Tijdens mijn tochten kan ik andere regio’s en plaatsen ontdekken. Wandelen betekent voor mij niet enkel genieten van de schoonheid van de natuur, de omgeving en het landschap maar ook van een stukje geschiedenis en cultuur. Met mijn camera neem ik onderweg foto’s van mooie, merkwaardige of interessante zaken.

Ik ben vooral op pad in West- en Oost-Vlaanderen. Maar ook in de andere Vlaamse provincies en Wallonië maakte ik al heel wat mooie tochten. Ook in Nederland en in het Noorden van Frankrijk probeer ik af en toe een wandeltocht te maken. Het Noorden van Frankrijk is een prachtige streek waar het aangenaam is om wandelen. Over deze tochten breng ik verslag uit op mijn blog “Wandelen over de Schreve“.

Ik ben geregeld met mijn compagnon Patrick op stap, maar ik aarzel niet om er ook alleen op uit te trekken. In 2007 stapten we samen onze eerste tochten van 100 km : de Nacht van Vlaanderen in Torhout en de Dodentocht in Bornem. Samen hebben we allebei een 27-tal van dergelijke tochten succesvol afgewerkt.

Ik maakte ook kennis met het Euraudax-wandelen. Dit zijn wandelingen in groep onder leiding van een baankapitein (Euraudax-Belgium).

Regelmatig trek ik ook de taalgrens over om deel te nemen aan een Adeps-wandeling of een tocht ingericht door een club van de Waalse federatie FFBMP.

In 2014 stapte ik met Patrick in een 8-tal etappes van Wevelgem naar Parijs en wandelden we via de GR5A-Noord van De Panne naar Antwerpen. In 2015 en 2016 stapten we terug van Antwerpen naar De Panne via de GR5A-Zuid. In 2016 begonnen we de GR121 , dat van Wavre naar Boulogne-sur-Mer in Frankrijk loopt. In 2018 bereikten we het eindpunt in Boulogne-sur-Mer en hadden we ook dit GR-pad volledig uitgewandeld. Ook de GR Ijzer en de streek GR-Groene gordel werden afgewerkt in 2017 en 2018.

Mijn wandelfilosofie zou ik een beetje als volgt kunnen omschrijven: Wandelen is genieten van elk moment onderweg: alleen of met vrienden. Wandelen is tijd nemen en onthaasten en ondertussen je hoofd leegmaken, en soms andere mensen ontmoeten.

Welke zijn mijn toekomstplannen ?

 • de GR512 of Brabantse Heuvelroute van Diest naar Geraardsbergen;
 • de GR800 langs de Somme van bron tot monding;
 • de GRP Tour de l’Audomarois;
 • Een langere (pelgrims)tocht naar ???
CollageBlog24032016


Over mijn blog :

Deze blog gaat uitsluitend over mijn wandelervaringen. Ik hou er van om deze met jullie te delen. Hier publiceer ik mijn wandeltochten en de foto’s die ik onderweg maakte. In 2012 begon ik met de blog en heb ondertussen ook enkele verslagen en foto’s van “vroegere” tochten toegevoegd (vanaf wandeljaar 2006).

Behalve eigen wandelverhalen, post ik ook soms andere nieuwtjes omtrent wandelen, wandelsport en pelgrimeren.

Op 15 april 2016 verhuisde ik mijn blog van blogspot naar een platform met een eigen domeinnaam en heb ik mijn site een nieuw uitzicht gegeven.

Wat kun je hier nog zoal vinden?

 •  Een link naar mijn Facebookpagina over wandelen waar ik heel wat informatie deel;
 •  Een lijst met nieuws uit blogs van bevriende wandelaars;
 •  Links naar andere wandelsites;
 •  Een link naar mijn blog “Wandelen over de Schreve”, waar ik informatie en foto’s van mijn wandelingen in Frankrijk (Le Nord) publiceer;
 • Oudere blogberichten worden per maand gebundeld en kan men terugvinden in het “Archief“.
 •  Via de rubriek “Categorieën” kan men ook gemakkelijk oudere blogposts opzoeken.

Veel wandel- en leesgenot en misschien tot ergens onderweg.

Al jullie suggesties, vragen of opmerkingen omtrent deze blog zijn steeds welkom.

Houd Ithaka wel altijd in gedachten.
Daar aan te komen is je doel.
Maar overhaast je reis in geen geval.
`t Is beter dat die vele jaren duurt.

7 gedachten over “Over mezelf en deze blog

 1. Beste Didier,

  Ik ben Mat Maessen de beheerder en oprichter van http://www.wandelknooppunt.nl
  Deze website tracht de lezer te informeren over de wandelnetwerken in Nederland. In het bijzonder Nederlands Limburg (ik ben zelf Limburger) en Noord-Brabant. Op mijn website staan vele wandelroutes middels wandelknooppunten.
  Ik pikte U bericht op over de wandelroute die U hebt gelopen in en om Sevenum
  Dit bericht wil ik graag komende woensdag delen op mijn Facebookpagina wandelknooppunt.nl (1600 volgers)
  Onderstaande tekst wil ik er dan bijplaatsen.
  Zoals U zult constateren is de aanlooproute over de Schatberg in mijn versie verwijdert aangezien dit geen onderdeel van het wandelnetwerk uitmaakt maar de rest van de route heb ik wel in zijn geheel intact gelaten.

  03-07-2019
  Ook vanuit België wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van het wandelnetwerk in Nederland. Zo liep wandelblogger Didier Reynaert onlangs een wandelroute middels wandelknooppunten in en om Sevenum en Kronenberg en schreef hierover een blog.
  Hij startte bij het startbord van wandelnetwerk Horst aan de Maas bij de parkeerplaats van Recreatiepark de Schatberg, Midden-Peelweg 5 te Sevenum. Horeca ABC Restaurant Sevenum (bij start en finish) en Horecacentrum de Sevewaeg (halverwege in het centrum van Sevenum). Honden zijn tijdens deze wandelroute toegestaan.
  Startbord – 41 – 70 – 42 – 43 – 44 – 58 – 47 – 48 – 35 – 34 – 21 – 20 – 18 – 17 – 16 – 14 – 13 – 12 – 11 – 03 – 02 – 01 – 85 – 84 – 79 – 76 – 75 – 43 – 65 – 63 – 64 – 62 – 61 – 70 – 41 – Startbord (20,5 kilometer) (40% verhard – 60% onverhard)
  Veel wandelplezier ook namens Didier!

  Graag verneem ik Uw reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Mat Maessen

  1. Dag Mat,

   Bedankt voor uw reactie. Geen enkel probleem om dit te publiceren op uw Facebook-pagina. Kunt u een link naar mijn blog bijvoegen?
   Groeten, Didier.

 2. Hallo

  Ik zie dat je een leuk blog hebt over wandelen. Als je interesse hebt, ben je altijd welkom in de facebook groep “Bloggen over wandelen”. Dit is een groep waar je je nieuwe blog verhalen mag posten. Voor het moment is er nog niet zoveel volk, maar de blog is net opgestart en men moet ergens beginnen e. Het is de bedoeling om daar zoveel mogelijk bloggers, als bloglezers te verzamelen. Je hebt alvast een leuke blog/website. Als er een volg/abonnement functie is dan ga ik die zeker gebruiken. Ken je nog iemand met een wandelblog of website? Stuur dan deze mail zeker door ;-). U blog op mijn wandelblog? Geen probleem. Enige voorwaarde is dat mijn blog ook een plaatsje krijgt op u blog 😉

  Bloggen over wandelen | Facebook

  Nog vele wandelgroetjes Cecile

  1. Dag Cecile, bedankt alvast voor je reactie en voor de uitnodiging voor de FB-groep “bloggen over wandelen”, waarvoor ik alvast het nodige doe. Groetjes Didier

 3. Hey,

  U Blog is prachtig om te lezen en zeker je wandeltochten zijn een toffe inspiratie.
  Maar toch een klein vraagje, stel je zelf u wandeltochten samen.
  En als je de wandelroute doet doe je dit via gps of via de Route you app op de smartphone.
  Want zou wel enkele tochten willen doen die in je blog staan.

  Met vriendelijke groeten

  Stefan.

 4. Wat een duidelijke website ! k ben zelf een wandelaar en zal zeker enkele van je wandelingen doen. bvb GR5 , enkel nog zoeken naar een overnachtingsadres in houthave. Een ideetje ?

  1. Dag Patrick, bedankt voor je reactie. De GR5A Wandelronde Vlaanderen is absoluut aan te bevelen en zeer gevarieerd. Wat betreft een overnachtingsadres moet ik helaas het antwoord schuldig blijven. Groeten, Didier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.