Over mezelf en deze blog

Didier24032016

Wie ben ik ? :


Ik hou van de buitenlucht en breng graag mijn vrije tijd door in de natuur. In 2004 werd het wandelen een nieuwe uitdaging voor mij. Het is een gezonde bezigheid, het werkt ontspannend en het bezorgt mij nieuwe energie. Het wandelen geeft mij daarenboven de mogelijkheid om nieuwe en andere streken en plaatsen te ontdekken en zo mijn horizon te verruimen. Wandelen is dus niet enkel genieten van de natuur en het landschap maar ook van een stukje geschiedenis en cultuur. Tijdens mijn tochten heb ik steevast mijn fototoestel bij de hand en schiet ik plaatjes van de bijzonderheden onderweg.

Zowat elk weekend ga ik wandelen, vooral in West- of Oost-Vlaanderen. Maar ook in de andere Vlaamse provincies en Wallonië stapte ik al heel wat mooie tochten. Ook in Nederland en in het Noorden van Frankrijk probeer ik geregeld een wandeltocht te maken. Ik leerde het Noorden van Frankrijk kennen als een prachtige streek waar het aangenaam is om wandelen. Over deze tochten bij onze zuiderburen rapporteer ik op mijn blog “Wandelen over de Schreve“.

Sinds 2005 ben ik bijna wekelijks samen met mijn compagnon Patrick op wandel, maar ik trek er ook wel eens alleen op uit. In 2007 stapten we samen onze eerste tochten van 100 km : de Nacht van Vlaanderen in Torhout en de Dodentocht in Bornem. Ondertussen hebben we allebei een 27-tal van dergelijke tochten succesvol afgewerkt.

Ik maakte ook kennis met het Euraudax-wandelen. Dit zijn wandelingen in groep onder leiding van een baankapitein (Euraudax-Belgium).
Regelmatig trek ik ook de taalgrens over om deel te nemen aan een Adeps-wandeling of een tocht ingericht door een club van de Waalse federatie FFBMP.

 

In 2014 stapte ik samen met Patrick in een 8-tal etappes van Wevelgem naar Parijs en wandelden we via de GR5A-Noord van De Panne naar Antwerpen. In 2015 en 2016 stapten we terug van Antwerpen naar De Panne via de GR5A-Zuid. In 2016 begonnen we de GR121 , dat van Wavre naar Boulogne-sur-Mer loopt. In 2018 bereikten we Boulogne-sur-Mer en hadden we ook dit GR-pad volledig uitgewandeld. Ook de GR Ijzer en de streek GR-Groene gordel werden afgewerkt in 2017 en 2018.

Welke zijn mijn toekomstplannen ?

  • de GR512 of Brabantse Heuvelroute van Diest naar Geraardsbergen;
  • de GR800 langs de Somme van bron tot monding;
  • de GRP Tour de l’Audomarois;
  • Een langere (pelgrims)tocht naar ???

 

 

CollageBlog24032016

 


Over deze blog :

Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie en op deze blog publiceer ik verslagen en foto’s van mijn wandeltochten. In 2012 begon ik met de blog en heb ondertussen ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd (vanaf wandeljaar 2006).

Behalve eigen wandelervaringen, post ik ook geregeld andere nieuwtjes omtrent wandelen, wandelsport en pelgrimeren.

Op 15 april 2016 verhuisde ik mijn blog op blogger naar een blog met een eigen domeinnaam en kreeg mijn site een nieuw uitzicht.

 

Wat kun je hier nog zoal vinden?

  •  Een link naar mijn Facebookpagina over wandelen waar ik heel wat informatie deel;
  •  Een lijst met nieuws uit blogs van bevriende wandelaars;
  •  Links naar andere wandelsites;
  •  Een link naar mijn blog “Wandelen over de Schreve”, waar ik informatie en foto’s van mijn wandelingen in Frankrijk (Le Nord) publiceer;
  •  Oudere blogberichten worden per maand gebundeld en kan men terugvinden in het “Archief“.
  •  Via de rubriek “Categorieën” kan men ook gemakkelijk oudere blogposts opzoeken.

Veel wandel- en leesgenot en misschien tot ergens onderweg.

Al jullie suggesties, vragen of opmerkingen omtrent deze blog zijn steeds welkom.

 

Houd Ithaka wel altijd in gedachten.
Daar aan te komen is je doel.
Maar overhaast je reis in geen geval.
`t Is beter dat die vele jaren duurt.