GR 121 : Wavre – Boulogne-sur-Mer (Côte d’Opale)

 

Nu we de Wandelronde van Vlaanderen (GR5A) beëindigd hebben, is de GR121 het volgende GR-pad dat we willen bewandelen.

Dit GR-pad verbindt Wavre, de hoofstad van Waals-Brabant met het Franse Boulogne-sur-Mer aan de Opaalkust. De totale lengte van de route is iets meer dan 400 kilometer.

In België loopt de route doorheen de Waalse provincies Waals-Brabant en Henegouwen. Het traject door Wallonië is goed voor zowat 140 wandelkilometers.

In Bon-Secours (Peruwelz) steekt de GR121 de grens over en loopt verder door het Noorden van Frankrijk naar Boulogne-sur-Mer. Het “Franse” gedeelte van de GR121 is goed voor zowat 270 kilometer. De route loopt in Frankrijk door het “Parc naturel Scarpe-Escaut”, doorheen de mijnstreek van “le Nord” en door de “vallée de la Sensée” en verder naar Arras. Daarna loopt de route door de vallei van de Canche tot Montreuil-sur-Mer om daarna de Côte d’Opale te bereiken ten zuiden van Boulogne-sur-Mer (Equihen-Plage). Van Equihen-Plage wandelen we daarna nog verder tot Boulogne-sur-Mer via de GR120 (GR Littoral).

 

We plannen de afstand te overbruggen in 15 etappes. De gewandelde etappes zijn aangeduid in het blauw, de nog te stappen etappes in het rood.