Door de Leiestreek tussen Leerne en Vosselare (12 december 2022)

Het was koud wandelweer maar het winterzonnetje maakte het best aangenaam en zorgde ervoor dat de temperatuur boven het vriespunt steeg.

Ik begon de wandeling in Bachte-Maria-Leerne en wandelde richting Vosselare. Beide dorpjes zijn deelgemeenten van Deinze. Onderweg naar Vosselare passeerde ik het Kasteel van Crombrugghe. Vanuit Vosselare wandelde ik over het jaagpad langs het Schipdonkkanaal tot bijna in Deinze.

Het laatste deel van de wandeling ging langs de mooie meanderende Oude Leie in Bachte, door de Leiemeersen en voorbij het negentiende-eeuwse Astene-As met de ophaalbrug. Daarna verkende ik nog de omgeving van het kasteel van Ooidonk.

Mijn fotoreportage: Bachte-Maria-Leerne 12 december 2022

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.