Langs de Leie en de Deûle ten noordwesten van Lille (4 september 2022)

Wandeling in de regio ten noordwesten van de noord-franse metropool Lille.

Ik vertrok vanuit Frélinghien, een klein dorpje gelegen langs de Leie net over de grens op een boogscheut van het stadje Armentières. Ik volgde de GR121B stroomafwaarts langs de Leie voorbij het kleine gehucht Pont-Rouge en verder tot Deûlémont, waar de Leie en de Deûle samenvloeien.

Ik bleef verder de GR121B volgen over het jaagpad langs de Deûle tot Quesnoy-sur-Deûle. Hier verliet ik het GR-pad en de Deûle. Ik wandelde terug naar Frélinghien via Verlinghem, waar ik voorbij de Sint-Chrysoliusbron passeerde. Volgens de legende zou deze bron zijn ontsprongen op de plaats waar Sint-Chrysolius in het jaar 303 werd onthoofd. 

Mijn fotoreportage: Frélinghien 4 september 2022

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.