Land van Mortagne tussen Bellegem en Kooigem (25 september 2022)

Wandeling via het wandelnetwerk Land van Mortagne door het glooiende landschap ten zuiden van Kortrijk tussen Leie en Schelde.

Ik begon mijn wandeling in Bellegem en stapte naar Kooigem, de kleinste en de meest zuidelijke deelgemeente van Kortrijk. Vanuit Kooigem stapte ik via het Arghendael- en Bellegembos terug naar Bellegem.

Op de terugweg passeerde ik de mooie wit-blauw geschilderde Tontekapel. Deze kapel is prachtig gelegen boven op een glooiing midden in het golvende landschap. Hier kan men genieten van mooie vergezichten met op de achtergrond de beboste heuvelrug van de Kluisberg en wat verder de Mont-Saint-Aubert. Het Tontepad leidt de wandelaar van bij de kapel naar het hoogste punt van Kooigem: de Geitenberg.

Mijn fotoreportage: Bellegem 25 september 2022

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.