GR121B: Vallée de la Marque en Lac du Héron (11 september 2022)

Wandeling in het noorden van Frankrijk in de oostelijke rand van de stedelijke agglomeratie rond Lille.

Ik begon mijn wandeling in Anstaing en volgde de GR121B tot in Bouvines. Het GR-pad volgt het wandel- en fietspad langs het riviertje de Marque door de mooie, groene vallei.

Vanuit Bouvines stapte ik in noordelijke richting via het Bois de la Noyelle, Sainghin-en-Mélantois en Ascq tot bij het Lac du Héron in Villeneuve-d’Ascq, een voorstad van Lille. Hier pikte ik opnieuw het traject op van de GR121B. Ik stapte rond het meer en daarna over het pad langs de Marque terug tot Anstaing.

In Ascq kwam ik voorbij het Memorial Ascq 1944. Dit monument herdenkt de 86 mannen uit het dorp die hier nabij het station van Ascq in in de nacht van 1 op 2 april 1944 door troepen van de Duitse Waffen SS werden vermoord. Dit bloedbad geschiedde uit vergelding na de sabotage door verzetsstrijders op een Duitse goederentrein.

Mijn fotoverslag van de wandeling: Anstaing 11 september 2022

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.