Over de kasseien van Paris-Roubaix in de Pévèle (15 april 2022)

Aan de vooravond van de helle- en kasseiklassieker Paris-Roubaix ging ik ter plaatse de sfeer opsnuiven en maakte een wandeling over het parkoers en over enkele kasseistroken uit de finale van deze wielerwedstrijd. De koers slingert in de finale over de kasseiwegen van de Pévèle, de landelijke regio ten zuidoosten van de metropool Lille.

Ik begon mijn helletocht vanuit Cysoing en volgde het parkoers een 15-tal kilometer via de dorpjes Bourghelles, Wannehain en Camphin-en-Pévèle tot in Gruson. Ik stapte daarbij over vijf kasseistroken waaronder de bekende vijfsterrenstrook “Carrefour de l’Arbre” in Camphin-en-Pévèle.

Vanuit Gruson wandelde ik via Bouvines terug naar Cysoing.

Onderweg werd ik regelmatig voorbij gereden door kleine groepjes profrenners die aan hun verkenning bezig waren van de Hel van het Noorden. Ook heel wat onbekende wielergoden van diverse nationaliteiten voelden zich geroepen om hun benen te testen en dokkerden over de kasseien.

Ook de wielersupporters waren reeds op de afspraak langs het parkoers en in Camphin-en-Pévèle stond er reeds een indrukwekkende, lange rij van campers.

De kasseien lagen er vandaag alleszins heel droog en zanderig bij. Ook zondag wordt er geen regen voorspeld. Het wordt dus ongetwijfeld een stoffige editie van de helleklassieker.

Mijn fotoreportage: Cysoing 15 april 2022

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Over de kasseien van Paris-Roubaix in de Pévèle (15 april 2022)

 1. Dag Didier

  Hou mooi is dit,! ge moet er maar opkomen om naar deze omgeving te trekken !
  Hopelijk heb u er van genoten met dit prachtig weer .
  Weeral een mooie foto reportage zoals gewoonlijk.
  Met al dat stof toch wel eens de keel gespoeld zeker!!

  1. Dag Marc, Heb inderdaad genoten van de wandeling, de zon en de sfeer. Ik ken de streek al een beetje want ik heb in de regio in het verleden al een aantal wandelingen gedaan. Ik ga ook bijna jaarlijks naar Paris-Roubaix kijken: Wallers, Mons-en-Pévèle, Bouurghelles, Carrefour de l’Arbre, Hem etc.. Mijn wandelingen in het noorden van Frankrijk staan allemaal op mijn blog maar ook op mijn blog https://wandelenoverdeschreve.blogspot.com/
   Groetjes Didier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.