Door het Houtland tussen Torhout en Ruddervoorde (26 april 2022)

Door bossen en dreven van het Houtland tussen Torhout en Ruddervoorde.

Ik startte mijn wandeling in het Groenhovebos en volgde een 3-tal kilometer de GR131 (Brugse Ommeland- Ieperboog) tot net voor Veldegem. Ik vervolgde mijn wandeling door het kleine Plaisiersbos in Veldegem en wandelde verder naar Ruddervoorde, waar ik voorbij het Kasteel Pecsteen passeerde.

In Ruddervoorde pikte ik opnieuw het traject op van de GR131. Ik bleef verder het GR-pad volgen op mijn terugweg naar het Groenhovebos. Het GR-pad liep nu door mooie, lange dreven en over onverharde paden, eerst door een stukje van de Lakebossen ten zuiden van Ruddervoorde en wat later door het Vrijgeweed, een gebied tussen Zwevezele en Ruddervoorde waar vroeger turf werd gestoken.

Het laatste stukje van de wandeling ging via Baliebrugge, een gehucht van Ruddervoorde, en een stukje Groenhovebos.

Mijn foto’s van de wandeling: Torhout 26 april 2022

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.