Tussen Leievallei en Ieperboog vanuit Houthem (6 maart 2022)

De wandeltocht had ik in mekaar gepuzzeld met stukjes van de GR-paden: GR5A en GR128.

Ik vertrok vanuit het kleine Houthem, een deelgemeente van het Waalse Comines-Warneton, een stukje van Wallonië in West-Vlaanderen. Ik wandelde eerst via de GR5A over het wandel- en fietspad langs de vaart Ieper-Komen. Ik bleef de GR5A volgen tot de Palingbeek in Hollebeke.

In de Palingbeek maakte ik een ommetje tot bij “The Bluff”, een restant van een Duitse mijnenkrater uit de Eerste Wereldoorlog.

Wat later pikte ik het traject op van de GR128. Ook deze GR loopt door het Domein de Palingbeek. Ik kwam voorbij de Landartinstallatie CWRM van kunstenaar Koen Vanmechelen. Het kunstwerk herdenkt de slachtoffers die hier gesneuveld zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Wat later passeerde ik de mijnenkrater Caterpillar en Hill60. De GR128 doorkruist daarna de Gasthuisbossen ten zuiden van Ieper. Hier verliet ik het GR-pad en wandelde richting Zandvoorde en Kruiseke.

Het laatste stukje van de wandeling volgde ik opnieuw de GR5A door de vlakke Leievallei tot Houthem.

Mijn fotoreportage: Houthem 6 maart 2022

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.