Over Grote Routepaden door het West-Vlaamse Heuvelland (14 maart 2022)

Drie Grote Routepaden doorkruisen het West-Vlaamse Heuvelland: de Streek-GR Heuvelland, de GR 128 Vlaanderenroute en de GR 5A Wandelronde van Vlaanderen.

Ik combineerde stukken van deze drie GR’s om een rondwandeling te maken door het zuidelijke deel van het West-Vlaamse Heuvelland.

Ik begon mijn wandeling vanuit Wulvergem, de kleinste deelgemeente van Heuvelland. Ik wandelde richting Monteberg en door de Douvevallei tussen Dranouter en Nieuwkerke naar het gehucht de Zwarte Molen. Het gehucht ligt boven op de zuidelijke heuvelrug van het Heuvelland en men kan er genieten van een mooi uitzicht over de Frans-Vlaamse en West-Vlaamse heuvelrij in het noorden en in zuidelijke richting over de brede Leievallei. Het was mooi helder weer en ik kon zelfs de gebouwen zien van de Noord-Franse agglomeratie rond Lille en de tweeling terrils van Loos-en-Gohelle nabij Lens.

Via Nieuwkerke, de meest zuidelijke deelgemeente van Heuvelland wandelde ik terug naar Wulvergem.

Mijn fotoreportage: Wulvergem 14 maart 2022

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.