Door het Land van Mortagne vanuit Sint-Denijs (9 maart 2022)

Het Land van Mortagne strekt zich uit ten zuiden van Kortrijk tussen de Leie- en Scheldevallei. Het is een prachtige regio om te wandelen met een een mooi, glooiend landschap, veel kerkwegels en onverharde wegen. Ik maakte gebruik van het wandelnetwerk en volgde een stuk van de GR5A.

Ik wandelde vanuit Sint-Denijs, een deelgemeente van Zwevegem via de Trimaarzate, de vroegere spoorlijn 85 naar Moen. Bij het kanaal Kortrijk-Bossuit verliet ik de Trimaarzate maar eenmaal voorbij de dorpskern van Moen stapte ik opnieuw een stukje over het wandel- en fietspad.

Nabij Heestert bereikte ik het Guldensporenpad en de GR5A. Het Guldensporenpad is de vroegere spoorlijn 83 tussen Kortrijk en Avelgem. Ik bleef een tiental kilometer de GR5A volgen over de Oude Spoorweg, het Orveyt- en het Mortagnebos.

In de omgeving van Sint-Denijs verliet ik het GR-pad en via enkele kerkwegels wandelde ik terug naar het startpunt.

Mijn wandelreportage: Sint-Denijs 9 maart 2022

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.