Door het Pajottenland: Herfelingen, Oetingen en Kester (12 februari 2022)

Wandeling via het wandelnetwerk Pajottenland

Parkoers: Herfelingen OetingenKester

Het kleine dorpje Herfelingen ligt in het Pajottenland en is een deelgemeente van Herne. Het plaatsje is gelegen langs de steenweg van Asse naar Enghien, een deel van de vroegere Romeinse heirbaan Asse -Bavay.

Ik wandelde vanuit Herfelingen door het mooie, golvende landschap van het Pajottenland via de Steenhoutberg en een stukje van Vollezele naar Oetingen. Boven op de Steenhoutberg staat een watertoren en een neogotische kapel en heef men er een mooi uitzicht over het dorpje Oetingen.

Het Steenhoutbos strekt zich uit op de heuvelflank. Het bos behoorde vroeger tot het kasteeldomein Steenhout maar werd een aantal jaren terug aangekocht door het Agentschap voor Natuur en Bos. De geschiedenis van het kasteeldomein gaat terug tot in de 11de eeuw. Het kasteel ligt op het grondgebied van Vollezele, het park en het bos op Oetingen.

Vanuit Oetingen stapte ik richting Kester. Aan mijn linkerkant lag de Kesterheide, een getuigenheuvel en het hoogste punt van het Pajottenland. Hier in het vredige landschap van het Pajottenland kan men vier opvallende, mysterieuze witte bollen zien: de Satcom-basis van de NAVO, het knooppunt van de satellietcommunicatie tussen de lidstaten.

Vanuit Kester wandelde ik terug naar Herfelingen.

Mijn fotoreportage van de wandeling: Herfelingen 12 februari 2022

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.