Een stukje Grote Routepad (GR131) rond Ruddervoorde (15 januari 2022)

Ik maakte een rondwandeling met een stukje van de GR131 (Brugse Ommeland – Ieperboog) en startte vanuit Ruddervoorde. Ik volgde het GR-pad richting Hertsberge aan de rand van het Bulskampveld. Door de mist was er spijtig genoeg van de omgeving en het landschap niet zo veel te zien.

Nabij de Lemmersdreef in de vallei van de Oude Blauwhuisbeek tussen Hertsberge en Wildenburg verliet ik de GR131. Ik vervolgde mijn tocht in westelijke richting via het gehucht de Wulfhoek ten noorden van Wingene. Ondertussen deed het winterzonnetje flink zijn best om door de nevel en mist te priemen. Wat later kon ik aan mijn linkerkant het kerkje zien van Hille, een gehucht van Zwevezele.

Ik dwarste de steenweg tussen Brugge en Kortrijk en via de Landsmanstraat ging ik op zoek naar de aansluiting met de GR131. Nabij de Watermolen van Wanzeele, ook wel de Zingende Watermolen genoemd, kwam ik opnieuw op het traject van de GR131 dat ik verder zou volgen op mijn terugweg naar Ruddervoorde.

Ik wandelde nu door enkele mooie, kaarsrechte dreven met aan mijn rechterkant de Lakebossen. In deze bossen liggen de kastelen Raepenburg en Lakenbossen verborgen.

Aan de rand van Ruddervoorde passeerde ik nog het Hof Koebroek, een historische en omwalde hoevesite.

Mijn fotoreportage: Ruddervoorde 15 januari 2022

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “Een stukje Grote Routepad (GR131) rond Ruddervoorde (15 januari 2022)

  1. Dag didier

    Blijkbaar een echte natuurwandeling zo te zien aan de foto reportage , ook zeer rustig zeker.
    Ook altijd mooi wandelen in deze streek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.