Door het Waalse stadje Ath en Le Pays d’Ath (27 oktober 2021)

Wandeling in de provincie Hainaut via het wandelnetwerk: La Wallonie picarde à pied

Parkoers: Bouvignies – Ath – Rebaix – Ostiches – Bouvignies

Ik vertrok vanuit Bouvignies, één van de 19 deelgemeenten van Ath en wandelde eerst tot bij de Bilhée-molen, een watermolen op de Dender. Van hier trok ik op verkenning door het Waalse stadje Ath, een middeleeuwse vestingstad, gelegen in de Dendervallei. Hier vloeien de Oostelijke Dender en de Westelijke of Kleine Dender samen.

Tijdens mijn wandeling door Ath passeerde ik onder meer: de Sint-Maartenskerk, de Grote Markt, de Burbanttoren en de Sint-Julianuskerk. Het stadje wordt ook wel de “Cité des Géants” genoemd. Tijdens het jaarlijkse volksfeest: de Ducasse dansen de Reuzen door de straten van de stad.  In het Maison des Géants kan men de reus Goliath zien en komt men alles te weten over de jaarlijkse traditie van de Ducasse.

Na de stadswandeling door Ath volgde ik een eindje het jaagpad langs de Dender tot bij de watermolen “de Tenre” in Rebaix. Hier verliet ik de Dender en wandelde verder door de landelijke regio ten noorden van Ath. Overal verspreid in het landschap liggen soms imposante hoeves.

Via het centrum van Rebaix stapte ik naar Ostiches. Dit dorpje ligt helemaal in het noorden van de fusiegemeente Ath en maakt deel uit van het Pays des Collines. Op een heuvel niet ver van de dorpskern kwam ik voorbij de “Blanc Moulin“, een windmolen gebouwd in 1789.

Vanuit Ostiches wandelde ik terug naar Bouvignies.

Mijn foto’s van de wandeling: Bouvignies 27 oktober 2021

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.