Tussen Middelkerke en Nieuwpoort (29 juni 2021)

Ik stapte vanuit Middelkerke door de polders tot bij het sluizencomplex de Ganzepoot in Nieuwpoort. Hier in de polders van Lombardsijde liggen de restanten van de veldbatterij Bamburg, onderdeel van de Duitse Atlantikwall.

Daarna wandelde ik verder via de jachthaven Portus Novus en het natuurreservaat de Ijzermonding richting de Sint-Laureinsduinen, een duinengordel tussen Westende-Bad en het militair domein in Lombardsijde. Ook hier in de duinen liggen nog heel bunkers van de Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog.

Via de zeedijk en het strand wandelde ik terug naar Middelkerke. Aan het strand van Westende en Middelkerke kan men twee kunstwerken bekijken, opgesteld in het kader van het driejaarlijkse kunstproject langs de kust: Beaufort 2021

Mijn foto’s van de wandeling: Middelkerke 29 juni 2021

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.