Wandelen via het wandelnetwerk in het Land van Mortagne (25 april 2021)

Wandeling door het mooie golvende Land van Mortagne in het uiterste zuiden van West-Vlaanderen tussen Leie en Schelde.

Het Land van Mortagne is een streek waar ik regelmatig kom wandelen en waarvan ik nog steeds uitermate kan genieten tijdens een wandeling. De regio heeft de wandelaar dan ook heel wat te bieden. Het is een rustige, landelijke streek met een heel mooi lichtglooiend landschap met ontelbare trage wegen, onverharde veldwegen en kerkwegels.

Ik begon mijn wandeling bij het kerkje van Spiere en wandelde eerst noordwaarts richting Kooigem tot bij de Tontekapel. Het dorpje is de meest zuidelijke gemeente van Kortrijk en wordt ook wel eens de Provence van Kortrijk genoemd. Het kleine dorpje heeft minstens één pareltje: de mooie, witgekalkte Tontekapel boven op de Geitenberg op de grens met Bellegem. Men kan er genieten van een prachtig uitzicht en naar mijn mening is dit het mooiste plekje van de omgeving.

Ik stapte via de vele kerkwegels rond Sint-Denijs, een stukje van de Trimaarzate, een vroegere spoorwegbedding, en enkele veldwegen naar Helkijn, een dorpje gelegen aan de Schelde.

Op de terugweg naar Spiere volgde ik het jaagpad langs de Schelde tot bij het Spierekanaal, een kanaal dat de Schelde verbindt met Roubaix in het Noorden van Frankrijk. Langs de oevers van dit mooie, schilderachtige kanaal wandelde ik terug tot bij het kerkje van Spiere.

Mijn fotoreportage: Spiere 25 april 2021

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.