Door de polders van het Moere-Blote en het Nieuwland (17 april 2021)

De wandeling was georganiseerd en uitgepijld door Wandelclub Koekelare. De GPX-track van de wandeling had ik bij de club opgevraagd en op mijn wandelGPS opgeladen.

De rondwandeling startte eigenlijk vanuit Moere, een deelgemeente van Gistel. Maar omdat ik parkeerproblemen vermoedde in het kleine polderdorpje verkoos ik de tocht te beginnen vanaf de ruime parking bij de abdij Ten Putte.

De wandeltocht trok doorheen het vlakke en open polderlandschap tussen Gistel, Zevekote en Moere : de polders Moere-Blote en de Nieuwlandpolder. Het was genieten van de rust en de weidse vergezichten.

Onderweg, niet zo ver van de dorpskern van Moere passeerde ik het gehucht Leugenboom in Koekelare. Hier stond tijdens de Eerste Wereldoorlog Lange Max, een groot Duits kanon waarmee de Duitsers vanaf 1917 de Franse havenstad Duinkerke konden beschieten. Het kanon was toen het grootste kanon ter wereld. Het had een lengte van meer dan 17 meter en woog meer dan 77 ton. De restanten van de enorme betonnen geschutbedding van het reuzenkanon zijn bewaard gebleven. Een bezoek aan het Lange Max museum is vast en zeker de moeite waard.

Met dank aan Wandelclub Koekelare.

Mijn fotoreportage: Gistel 17 april 2021

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.