Rond Ruddervoorde: Baliebrugge en Kaleshoek (21 februari 2021)

De wandeling was uitgepijld door de lokale wandelclub en startte vanuit Ruddervoorde en ging richting Baliebrugge, een gehucht van Ruddervoorde.

Ik startte in Baliebrugge en wandelde via het gehucht Bergen eerst naar Ruddervoorde. Onderweg was er een mooie passage door het Plaisiersbos in Veldegem. In Ruddervoorde verliet ik nog eventjes het uitgestippelde parkoers tot bij het Kasteel Pecsteen, genoemd naar een adelijke familie uit het Brugse. Een mooie rechte dreef leidt naar het kasteel. De kasteeldreef is niet toegankelijk voor het publiek. Een bord waarschuwt voor wolfijzers en schietgeweren.

Vanuit Ruddervoorde stapte ik terug naar Baliebrugge. De Velddambeek slingert zich hier door het landschap. Vanuit Baliebrugge was er dan nog een plaatselijke lus richting Zingende Watermolen en de Kaleshoek op de grens met Zwevezele. De wandeling volgde een tijdje de Vrijgeweedwandelroute (klik hier voor mijn verslag).

Mijn foto’s van de wandeling: Ruddervoorde 21 februari 2021

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.