Door het glooiend landschap ten zuiden van Kortrijk (5 februari 2021)

Ik volgde grotendeels de uitgepijlde wandeling van de wandelclub uit Marke. Er waren diverse omlopen uitgepijld vanuit Rollegem of vanuit Bellegem.

Ikzelf begon mijn wandeling vanuit Rollegem. Tijdens de wandeling kon ik uitgebreid kennis maken met de vele trage wegen in deze mooie licht golvende streek ten zuiden van Kortrijk. Op deze kaart zijn alle trage wegen op het grondgebied van de stad Kortrijk aangeduid. Deze trage wegen kregen allemaal een naam en zijn op het terrein aangeduid met een naambord.

De wandeltocht bracht mij tot bij de wijk Sint-Anna en het Don Bosco college aan de rand van Kortrijk. Van 1833 tot 1928 was er in de gebouwen een krankzinnigengesticht: het “Maison de santé Sainte-Anne”. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vonden in de schoolgebouwen vluchtelingen een onderkomen en was er een tijdje een veldhospitaal ingericht van het Duitse Leger. Ik stapte wat verder tot bij de Ponforthoeve, gelegen in het stadsgroen Marionetten, een groene long aan de Kortrijkse zuidrand.

Via de Sint-Annaberg wandelde ik terug naar Rollegem.

Mijn fotoreportage: Rollegem 5 februari 2021

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.