De Uitkerkse Polder tussen Zuienkerke en Blankenberge (17 januari 2021)

Wandeling door de uitgestrekte Uitkerkse Polder.

Ik stapte door de polder van Zuienkerke naar Blankenberge. Onderweg passeerde ik het bezoekerscentrum van het natuurgebied.

In Blankenberge wandelde ik langs de Jachthaven en dan verder over het strand tot bij de wrakhoutbrug in de wijk Harendijke, gelegen halverwege tussen Wenduine en Blankenberge. Deze opvallende brug overspant sedert enkele jaren de Koninklijke Baan en de tramsporen en garandeert zo een veilige oversteek voor de vele badgasten van en naar het strand.

Een verhard pad tussen de kampeerverblijven en bungalowparken bracht mij opnieuw aan de rand van de Uitkerkse Polder. Op de terugweg naar Zuienkerke wandelde ik opnieuw door het open landschap van de Uitkerkse Polder.

Mijn fotoverslag: Zuienkerke 17 januari 2021

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.