Ijzermonding, strand en polders vanuit Westende (7 november 2020)

Vandaag koos ik voor een wandeling aan onze Noordzeekust. Zo kon ik voluit profiteren van het aangename herfstzonnetje en de gezonde, zilte zeelucht. Door de zachte temperatuur kon ik na de middag zelfs een deel van de wandeling in T-shirt afwerken. Uiterst zeldzaam voor een novemberdag.

Vanuit Westende wandelde ik over het strand tot bij het militair domein aan de Ijzermonding in Lombardsijde. In de duinen tussen het Sint-Laureinsstrand in Westende en Lombardsijde kan men nog de restanten zien van het steunpunt Seydlitz. Deze bunkersite was onderdeel van de Atlantikwall, de Duiste kustverdedigingslinie langs de Atlantische kust tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Via het natuurreservaat stapte ik richting jachthaven Novus Portus en daarna naar het Koning Albertmonument en het suizencomplex De Ganzepoot in Nieuwpoort. Ik speurde naar zeehonden in het reservaat maar die waren spijtig genoeg niet op de afspraak.

Daarna volgde ik een poosje het traject van de GR5A over een onverhard pad langs de Plassendalevaart.

Bij het gehucht Rattevalle en de gelijknamige brug over de vaart verliet ik het kanaal en wandelde door de polders naar Middelkerke. Daarna volgde een strandwandeling van Middelkerke terug naar Westende.

Mijn fotoreportage: Westende 7 november 2020

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.