Een stukje Grote Routepad rond Wetteren (11 november 2020)

Wandeling over de GR122 (Scheldeland) en de GR128 (Vlaanderenroute) in de omgeving van Wetteren. Een klein stukje niet-GR volstond om een rondwandeling te maken.

Parkoers: WetterenKalkenLaarne.

Ik wandelde over het jaagpad langs de Schelde en door de Kalkense Meersen en over onverharde paden rond Laarne.

De Kalkense Meersen is een mooi natuurgebied van hooi- en graslanden in het overstromingsgebied van de Schelde. Door het gebied lopen heel wat wandelwegen en men is er ver van het verkeer, de drukte en het lawaai. Dus ideaal voor wandelaars die houden van rust en stilte. Het natuurgebied strekt zich uit over de gemeenten: Kalken, Wetteren, Uitbergen, Overmere en Schellebelle. Wie een wandeling plant door de Kalkense Meersen kan dit doen middels het wandelnetwerk.

Kalken, een deelgemeente van Laarne heeft een mooie dorpskern met enkele prachtige bouwwerken: de Sint-Denijskerk, het Brouwershuis Cremers en de Mouterij. Een oorlogsmonument in het dorp herinnert aan kerstavond 1944 toen een Duitse V1-bom er insloeg en ontplofte. Twee onschuldige, jonge knapen uit het dorp lieten hierbij het leven. De V1-bom was afgevuurd vanuit het Nederlandse Zutphen met als doel de haven van Antwerpen. Deze V1 miste zijn doel en kwam ruim veertig kilometer verder terecht in Kalken. Deze misser was blijkbaar geen zeldzaamheid want slechts 57% van de afgevuurde V1-bommen troffen hun doel.

Tussen Kalken en Laarne op de wijk Steentje passeerde ik nog de mooie Berlindekapel, een geklasseerde kapel gedateerd rond 1670.

Mijn foto’s van de wandeling: Wetteren 11 november 2020

Een wandelverslag van een eerdere wandeling door de Kalkense Meersen: verslag

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.