Door het domein Puyenbroeck, langs de Moervaart en de Zuidlede (19 september 2020)

Ik begon mijn wandeling in het domein Puyenbroeck. Enkele mooie, lange dreven brachten mij tot bij de Terwestbrug aan de Moervaart in Moerbeke, een dorp in het Waasland.

Ik volgde de tragelweg langs de pittoreske vaart richting Moerbeke. Onderweg passeerde ik een mooi stukje erfgoed: de Vapeurbrug. Deze brug was een deel van de vroegere spoorlijn tussen Lokeren en Zelzate. Deze spoorlijn was belangrijk voor de aanvoer van suikerbieten naar de suikerfabriek in Moerbeke, destijds één van de grootste in Vlaanderen.

Een onverhard pad langs de kaarsrechte Eksaardedam leidde mij naar Eksaarde, een deelgemeente van Lokeren.

Vanuit Eksaarde volgde ik over een smal pad de kronkelende Zuidlede terug naar het domein Puyenbroeck. In het domein bleef ik verder het riviertje volgen.

Onderweg zag ik heel wat houten paaltjes met markeringen voor het nieuwe wandelnetwerk “Moervaartvallei”, dat hier in het najaar zal worden geopend. Goed nieuws voor de wandelaars die houden van het Waasland want voor het einde van het jaar wordt er nog een nieuw wandelnetwerk gerealiseerd: wandelnetwerk Grenspark Groot-Saeftinghe.

Mijn fotoreportage: Wachtebeke 19 september 2020.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.