Door de vallei van de Oude Kale tussen Merendree en Vinderhoute (31 augustus 2020)

Tijdens een wandeltocht enkele jaren terug had ik reeds een stukje van de vallei van de Oude Kale verkend (Merendree 2 december 2018). Vandaag trok ik opnieuw richting Merendree. Ik wandelde langs de Oude Kale naar Vinderhoute en terug naar Merendree.

Merendree ligt halfweg tussen Gent en Aalter in het zuiden van het Meetjesland. Het dorpje was een deelgemeente van Nevele maar werd begin vorig jaar samen met Nevele bij Deinze gevoegd.

In Vinderhoute wandelde ik door de Groenpool Vinderhoutse bossen. Deze bossen strekken zich uit aan de rand van Gent over de gemeenten Drongen, Mariakerke en Vinderhoute. Er werden onlangs vijf nieuwe wandellussen uitgestippeld in deze Groenpool.

Er zijn hier heel wat onverharde wegen en het is er ronduit prachtig wandelen door het groene landschap langs de Oude Kale.

Zowel in Merendree als in Vinderhoute liggen enkele fraaie kastelen en beide dorpjes kregen dan ook het predicaat van kastelendorp. Tijdens mijn wandeling passeerde ik enkele van deze bouwwerken. De kastelen zijn allemaal in privé bezit en zijn dus niet te bezichtigen. Daarenboven liggen de kastelen zeer goed verscholen achter hekkens en midden in het groen van de kasteelparken.

Mijn fotoreportage: Merendree 31 augustus 2020

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.