Doorheen Sint-Lievens-Houtem: Bavegem – Vlierzele – Zonnegem (11 juli 2020)

Het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem is een landelijke gemeente die zowel tot de Denderstreek als tot de Vlaamse Ardennen behoort. De gemeente beschouwt zichzelf als de groene springplank naar de Vlaamse Ardennen. Het landschap is licht golvend en er is nog heel wat open ruimte, groen, natuur en stukjes bos. Beekjes in kleine, groene valleitjes zoeken hun weg naar de Dender en heel wat trage wegen doorkruisen de gemeente. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een mooie wandeling.

Sint-Lievens-Houtem heeft voor de wandelaar dan ook een aantal wandelroutes uitgewerkt. Deze routes zijn zeer goed bewegwijzerd en vertrekken vanuit de dorpskernen van Bavegem, Letterhoutem, Cotthem, Vlierzele en Zonnegem. Een kaartje en een beschrijving met de bijzonderheden kan men raadplegen en downloaden van de site van de gemeente: Sint-Lievens-Houtem. De GPX-track van de routes kan men vinden op RouteYou. De wandelroutes kunnen ook gemakkelijk worden samengevoegd.

Ik startte mijn wandeling vanuit Bavegem en combineerde deze wandeling met de route vanuit Vlierzele en Zonnegem. De GPX-track van beide routes had ik gedownload en aan elkaar geknutseld. Onderweg stapte ik langs beekjes, over heel wat veldwegen en onverharde paadjes door velden, meersen en weilanden en stukjes bos. Ook heel wat plekken van volksdevotie kwam ik tegen: kapelletjes, veldkruisen, de Mariagrot in Vlierzele en een moordkruis voor Cies Boave. De brave man werd op een zondagavond even buiten Vlierzele een kopje kleiner gemaakt.

Mijn foto’s van de wandeling: Bavegem 11 juli 2020

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.