Zwerven door het land van Streuvels (13 juni 2020)

Wandelnetwerk Land van Streuvels

Parkoers: Ingooigem – Anzegem – Vichte – Otegem – Ingooigem

Naast de kerk van Ingooigem, waar ik mijn wandeling begon, liggen de grafzerken van de Vlaamse schrijvers: Hugo Verriest en Stijn Streuvels. Het Lijsternest, de villa waar Stijn Streuvels woonde en werkte ligt wat verderop. Via een mooie onverharde weg wandelde ik richting Sterhoek.

Onderweg passeerde ik een houten windmolen: de Landergemmolen en wat verder een vroegere begraafplaats van gesneuvelde Duitse soldaten. Ooit lagen hier bijna 500 militairen begraven. Deze plek is nu ingericht als vredespark en herdenkingsheuvel. De toegangstrap tot het kerkhof werd enkele jaren terug opnieuw blootgelegd.

Van hieruit wandelde ik naar Vichte. In het dorp staat een omwald kasteel, gebouwd op een mote met een mooi poortgebouw. Het kasteel werd eeuwenlang bewoond door het adelijk geslacht “van der Vichte”. De mooie “Oude Kerk” van Vichte staat wat verderop.

Ik maakte nog een ommetje door het domein Beukenhof. Midden In het park staat een kasteel uit de 19 de eeuw, waarin nu een restaurant is gehuisvest. Het pad leidde mij voorbij de vlindertuin.

Op weg naar Otegem volgde ik het Kasselrijbeekpad, een recent aangelegde voetweg door het open landschap langs de Kasselrijbeek.

Via Otegem wandelde ik terug naar Yvegem (Ingooigem)

Mijn fotoreportage: Ingooigem 13 juni 2020

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “Zwerven door het land van Streuvels (13 juni 2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.