Een stukje Vlaamse Ardennen rond Zalardinge (20 juni 2020)

Ik trap meteen een open deur in als ik stel dat de maatregelen van de overheid in strijd tegen het Corona-virus ook gevolgen hebben voor de georganiseerde wandelsport, zoals we die al jaren kennen, en dat daardoor, spijtig genoeg, alle georganiseerde wandelingen tot nader order zijn afgelast.

Door die afgelastingen zijn de wandelaars genoodzaakt om creatief te zijn en zelf op zoektocht te gaan naar anderen mogelijkheden. Sommigen maken zo kennis met andere vormen van wandelen: via wandelnetwerken of met de Grote Routepaden of wandelingen aangeboden door de Provincies. Anderen stippelen wellicht zelf een wandeltocht uit.

Maar ook heel wat wandelclubs zijn niet bij de pakken blijven zitten en bieden hun leden toch de mogelijkheid om hun geliefkoosde sport te beoefenen door rond hun thuisbasis grote of kleinere wandelomlopen uit te pijlen of door een parkoersbeschrijving of een kaart met het uitgetekende parkoers ter beschikking te stellen.

Ook de Padstappers uit Geraardsbergen zijn in de bres gesprongen en bieden de sportievelingen via hun website maar liefst 66 omlopen aan in de wijde omgeving van Geraardsbergen en de Dendervallei. Bij elke wandeling wordt de afstand vermeld en wordt een kaartje met het parkoers aangeboden. Wandelaars die graag met GPS of Smartphone op pad gaan kunnen de GPS-track downloaden via hun site. Heel handig. Deze wandelingen van de Padstappers kun je hier vinden: www.padstappers.be

Vandaag nam ik de proef op de som en stapte twee omlopen die begonnen vanuit Zalardinge, een deelgemeente van Geraardsbergen. De twee routes had ik wat bewerkt en tot één route samengesmolten. Ik startte met de route richting Planken en Goeferdinge. Hier had ik het parkoers wat uitgebreid tot over de taalgrens richting het Waalse dorpje Ghoy (Lessen). De tweede route ging bergop richting Brouwierbos. Boven had ik een mooi panorama over de Dendervallei. Via het natuurgebied de Kollebroeken daalde ik af tot bij de kerk van Everbeek-Beneden. Een pad langs een kabbelend beekje bracht me terug tot bij het kerkje van Zalardinge.

Zeer mooie tocht met heel wat onverharde paadjes en wegeltjes. Bedankt aan de Padstappers voor de mooie wandeling.

Mijn fotoreportage: Zalardinge 20 juni 2020

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.