Doorheen Kruisem: tussen Leie en Schelde (30 mei 2020)

Parkoers: Lozer – Huise – Lede – Mullem – Ouwegem – Lozer

Het kleine dorpje Lozer was mijn startpunt van mijn wandeling doorheen Kruisem.

Ik volgde eerst een poosje het Grote Routepad GR129 tot in Lede. Onderweg passeerde ik het kasteel van Lozer. Het kasteel is eigendom van de adellijke familie della Faille d’Huysse en ligt midden een kasteelpark. Spijtig dat men vanaf de kasteelstraat amper een glimp van het kasteel kan opvangen.

Vanuit Lede, deel van Wannegem-Lede, wandelde ik door de Rooigembeekvallei tot in het pittoreske Mullem en verder tot bij de Bekemolen. Via de kasseiweg de Lange Ast ging het lichtjes bergop tot boven op de heuvelkam die de scheiding vormt tussen de Leievallei en de Scheldevallei. Boven kon ik in de verte de torens van de stad Gent ontwaren.

Ik wandelde terug naar mijn vertrekpunt in Lozer via het kleine dorpje Ouwegem en maakte nog een ommetje door het Lozerbos.

Mijn fotoreportage: Lozer 30 mei 2020

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.