Overheulepad in Moorsele (8 april 2020)

Wandelen in tijden van Corana

Ik startte mijn wandeling bij het kerkje van de wijk de Wijnberg in Wevelgem. Via de Zuidhoek wandelde ik naar de dorpskern van Moorsele. Bij de Sint-Martinuskerk pikte ik het traject op van het Overheulepad. Op het Sint-Maartensplein staat naast de kerk ook het omwalde Kasteel van Moorsele boven op een mote. Het kasteel werd gebouwd in de eerste helft van de 15de eeuw. Het kasteel met middeleeuwse donjon, het koetshuis en de stenen brug zijn beschermd als historisch monument. Het kasteel is niet toegankelijk voor het publiek. De Heulebeek slingert zich wat verder door de dorpskern.

Het Overheulepad (9,8 km of 13,5 km) start vanuit het centrum van Moorsele en loopt in noordelijke richting naar de wijk Draaitap. Vanaf hier heeft men een mooi uitzicht over de lager gelegen omgeving. Het pad passeert enkele mooie, historische hoeves : de Waterpachthoeve in Rollegem-Kapelle (17de eeuw), de Hoeve Ter Walle (15de eeuw) en de Hoeve ter Cauchie met poortgebouw (16de eeuw). Ik wandelde ook langs het militaire vliegveld van Moorsele. Het vliegveld is eigendom van Defensie maar wordt vooral gebruikt door de plaatselijke paraclub.

De route is gemarkeerd met blauw-witte tekens en is ook digitaal beschikbaar op site van Wevelgem.be (via RouteYou). In de Meerlaanstraat moest ik noodgedwongen mijn tocht wat aanpassen. Een infobord gaf aan dat er slechts beperkte doorgang was op het domein en dit als veiligheidsmaatregel ter preventie van Afrikaanse varkenspest…

Mijn fotoreportage: Moorsele 8 april 2020

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.