Lockdown wandeling: Menen – Rekkem – Lauwe (20 april 2020)

Wandelen in tijden van Corona.

Deze keer stapte ik vanuit mijn thuisbasis in Wevelgem naar Menen en wandelde via Rekkem en Lauwe terug naar mijn “kot”.

Dit was ondertussen mijn zesde wandeling sedert het begin van de Corona-Lockdown. Ik probeer voor mezelf steeds een aangenaam en gevarieerd parkoers in mijn omgeving uit te zetten, maar ik stel vast dat dit niet altijd zo evident is. Men wandelt dan wel eens over wegen en paden die men tijdens een vorige wandeling reeds heeft bewandeld. Ik moet toegeven dat ik stilletjes wat jaloers ben op mensen die nu aan zee wonen of in de omgeving van een bos. Ik behoed er mij ook voor om niet al te veel smalle paadjes of andere drukke en populaire wandel- en fietswegen op te zoeken omdat de social distancing maatregel dan moeilijk of onmogelijk kan worden gerespecteerd. Tot mijn spijt en ergernis ervaar ik dat sommigen de ernst van de situatie niet goed beseffen of zich onaantastbaar wanen en de opgelegde maatregelen niet altijd au sérieux nemen.

Eén ding is zeker: het is voor ons allemaal een moeilijke periode die ons beperkt in ons doen en laten en een immense impact heeft op onze manier van samenleven.

Anderzijds ben ik ook wel verrast door de vele positieve initiatieven die overal worden opgestart en van de flexibiliteit van de mensen.

Ik wil zeker ook mijn respect en waardering uitdrukken voor alle mensen die nu aan het “front” strijden en in moeilijke omstandigheden hun verantwoordelijkheid opnemen. En ja er worden fouten gemaakt. En ja de beste stuurlui staan ook nu zoals steeds aan de kant.

Hopelijk hebben we het Corona-beestje vlug onder controle zodat we stillekes aan ons normale leven opnieuw kunnen opnemen.

Ik heb genoten van het zonnetje en de wandeling.😉😉😉

Mijn fotoreportage: Wevelgem 20 april 2020

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Lockdown wandeling: Menen – Rekkem – Lauwe (20 april 2020)

  1. Dat ziet er een mooie tocht uit Didier, vroeger kwam ik veel op vakantie bij een tante in Bissegem. Ik ken de streek daar een beetje, al is er al veel veranderd. Veel geravot op de vlasvelden daar !!!!
    En Bergelen ken ik nog van Euraudax wandelingen.

    Grts. Lionel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.