Geluwebeek in Menen

Kazemattentocht: door het grensstadje Menen (29 februari 2020)

Kazemattentocht vanuit Menen. De tocht werd georganiseerd door de Lauwse wandelclub “de 12 uren van Lauwe”.

De wandeling ging richting de wijk “Ons Dorp” en voorbij de windmolen “de Goede Hoop”. Daarna volgde een stukje langs de Geluwebeek. Via de Tuinwijk en een passage langs een “oude Leiearm” wandelden we naar de Kazematten. Onderweg kregen de wandelaars, naar jaarlijkse traditie door de wandelclub een jenever aangeboden.

We stapten door de Kazematten, een onderdeel van de vroegere versterkingen van de stad en daarna door het Bois de Boulogne, het oudste stadspark van Menen, richting Grote Markt. Het belfort staat op de markt vlak naast het stadhuis. Het belfort van Menen is door de Unesco opgenomen op de lijst van werelderfgoed. Op het eind trokken we nog door het Brouwerspark.

Mijn fotoreportage: Menen 29 februari 2020

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.