Door de frontstreek rond Zonnebeke en Passendale (17 januari 2020)

Wandeling doorheen een stukje van Flanders Fields: overal getuigen littekens van de verschrikking van de “Groote Oorlog”

In Flanders fields the poppies blow

Between the crosses, row on row,

Major John McCrae

Deze GR-dagstapper had ik van de mooie, vernieuwde site van Grote Routepaden geplukt.

Vanuit Zonnebeke volgde ik de GR128 over de Stroroute, de vroegere spoorlijn tussen Ieper en Roeselare. Ik maakte een ommetje tot bij het imposante Tyne Cot Cemetery met duizenden slachtoffers van de slag bij Passendale.

In Moorslede verliet ik het GR-pad en wandelde via de Keiberg richting het heksendorp Beselare. Hier woonde ooit de opperheks Sefa Bubbels. Het pad stuurde mij over heel wat onverharde, modderige landwegen. Via het gehucht de Reutel bereikte ik het Vredesbos en het Polygoonbos met het Buttes New British Cemetery.

Daarna volgde nog een passage door het kasteelpark van Zonnebeke. Hier kan men het Memorial Museum Passchendaele 1917 bezoeken.

Come with me and I will show you

Why all wars should ever cease

Take a walk among the gravestones

And your tears will cry for peace

Major Gavin Stoddart MBE BEM / Alan G Brydon

Mijn fotoreportage: Zonnebeke 17 januari 2020

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.