7 december 2019: Bachte-Maria-Leerne (17 km)

Wandelen in de Leiestreek tussen Deinze en Gent

Ik startte mijn wandeling vanuit Bachte-Maria-Leerne en stapte eerst richting Vosselare en dan verder langs het Schipdonkkanaal tot bijna in Deinze.

In Bachte kwam ik bij een mooi stukje natuur: de Vosselare Put, een oude meander van de Leie, die in 1861 ontstond toen de Leie hier werd gekanaliseerd. Ik vervolgde mijn wandeling langs de oevers van de oude, kronkelende Leie en wat later bereikte ik Astene Sas, een mooi schilderachtig plekje langs de Leie. Het sas, het ophaalbrugje, de sasmeestershuizen en de omgeving zijn beschermd als dorpsgezicht.

Via enkele mooie, rechte dreven kwam ik bij het prachtige kasteel van Ooidonk, een waterburcht gebouwd in renaissancestijl. Het kasteel is omgeven door een mooi park. Zowel het kasteel als de tuinen kunnen worden bezocht.

Via de Ooidonkdreef verliet ik het kasteeldomein en stapte door de Blauwe Poort, één van de zeven poorten die bewaard is gebleven. Langs de dreef ligt de mooie geklasseerde hoeve Goed te Reables.

Mijn fotoreportage: Bachte-Maria-Leerne 7 december 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.