14 december 2019: Veurne (20 km)

Door Veurne en de polders ten oosten van Veurne

Ik wandelde door de binnenstad van Veurne, langs het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke, de Proostdijkvaart, de Steengracht en de Lovaart.

Onderweg kwam ik in Steenkerke, een piepklein dorpje iets ten zuiden van Veurne. Het dorpje heeft een café. Gelukkig was het geopend en kon ik er eventjes uitrusten en iets eten en drinken. De deur van het kleine kerkje stond op een kier en ik wipte er eventjes binnen. Voor het kerkje en binnen staan er enkele mooie kunstwerken van Willem Vermandere. De West-Vlaamse zanger en kunstenaar woont, leeft en heeft zijn beeldhouwersatelier in het polderdorpje.

Ik liep ook nog eventjes tot bij de kleine militaire begraafplaats, ietwat verscholen achter de kerk. Op dit kerkhof liggen voornamelijk Belgische soldaten begraven die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook de Vlaams-Ierse kunstschilder en frontsoldaat Joe English lag hier een tijdje begraven tot hij werd bijgezet in de crypte van de Ijzertoren.

Langs de oevers van de Lovaart wandelde ik terug naar Veurne. Ik liep nog eventjes door het Sint-Walburgapark in het centrum van Veurne. In het park staat het borstbeeld van kunstschilder Paul Delvaux, die lange tijd in Veurne verbleef. In het park staan ook beelden van George Grard en Willem Vermandere.

Mijn fotoreportage: Veurne 14 december 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.