5 oktober 2019: De Panne (19 km)

Wandeling door de duinen en de duinbossen in de uiterste Westhoek.

We wandelden door het Calmeynbos en de mooie uitgestrekte duinen van het oudste natuurreservaat van Vlaanderen, het natuurreservaat van de Westhoek, tot bij het grenspad. Zoals de naam doet vermoeden loopt dit pad pal op de grens tussen Frankrijk en ons landje.

In een café op de grens dronken we een koffie. Op de parking van het café maakten ruiters van de politie de paarden klaar om te patrouilleren. Na de koffie trokken we verder en volgden nog een tijdje het pad op de “schreve” tot bij de Zwarten Hoek en de Drie Vijvers, een onder water gelopen oude zandgroeve.

Langs de Veurnevaart, het kanaal tussen Nieuwpoort en Duinkerke, wandelden we daarna verder richting Adinkerke. Langs de overkant van het kanaal zagen we de grenswinkels die tabak, alcohol, chocolade en nog andere waren verkopen aan klanten uit het Verenigd Koninkrijk. Ik vroeg mij af wat de gevolgen van de Brexit zullen zijn voor deze handelszaken.

In Adinkerke passeerden we voorbij het pretpark Plopsaland en bij de Duinhoek liepen we nog de Oosthoekduinen in. Een poosje later waren we terug bij het startpunt.

Daarna volgde nog een stukje door de straten en over de zeedijk van De Panne.

Eerder dit jaar wandelde ik door dit gebied toen ik van Adinkerke naar Zuydcoote (en terug) stapte.

Mijn fotoreportage: De Panne 5 oktober 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.