27 oktober 2019: Aarsele (24 km)

Wandeling in de regio tussen Tielt en Deinze

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de Tieltse regio als wandelgebied in West-Vlaanderen weinig attractief vond. Deze streek bleef voor mij dan ook relatief onbekend. Maar het spreekwoord zegt: onbekend is onbemind. Dus vandaag trok ik richting Aarsele en waagde mij aan een wandeling vanuit de Tieltse deelgemeente. En het moet gezegd: de wandeling kon mij goed bekoren. De organiserende wandelclub had duidelijk zijn uiterste best gedaan en bood de wandelaars een mooi wandelparkoers aan met heel wat onverharde wegen, natuur en ook enkele stukjes privé-terrein.

De tocht ging richting Wontergem, een vlasdorpje en deelgemeente van Deinze. Hier werd Tourwinnaar en wielerlegende Lucien Buysse geboren. Voor het kerkje herinnert een standbeeld aan de wielerheld, ook wel de “adelaar van de Aubisque” genoemd. Onderweg naar Wontergem volgde de wandeling een stukje het traject van de GR128 (Vlaanderenroute) en de GR129 (Dwars door België). Beide GR-paden lopen hier een tijdje samen.

In Wontergem was er dan een lus door de Vondelbeekvallei tussen Wontergem en Gottem. Ik herkende dit mooie stukje parkoers van de wandeling vanuit Gottem (Gottem 3 augustus 2019).

Na de tweede passage in Wontergem ging het daarna terug naar Aarsele. Vanuit de startzaal was er dan nog een plaatselijke wandellus van een zestal kilometer.

Mijn fotoreportage: Aarsele 27 oktober 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.