26 oktober 2019: Zillebeke (22 km)

Mooie wandeltocht met heel wat onverharde paadjes in de zuidelijke Ieperboog .

Wanneer men door de streek rond Ieper wandelt, wordt men voortdurend herinnerd aan de gruwel van de Groote Oorlog, die hier in alle hevigheid woedde. We passeerden tijdens de wandeling dan ook heel wat monumenten, gedenktekens en militaire begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog. Het front lag toen in een wijde boog rond Ieper, de Ieperboog of Ypres Salient zoals de Britten dit stukje front rond Ieper noemden. Er werd fel gevochten rondom de stad en duizenden jonge mensen sneuvelden tijdens deze zinloze strijd. Uiteindelijk kon het Duitse leger de stad Ieper nooit veroveren.

We stapten ook door enkele mooie stukjes natuur: de Palingbeek, de Verdronken Weiden en langs de vijver in Zillebeke.

Mijn foto’s: Zillebeke 26 oktober 2019

Enkele andere tochten die ik in deze regio wandelde:

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.