13 oktober 2019: Westkapelle (20 km)

Wandelen in de Zwinstreek: door de Hazegraspolder, het Zwin en door Het Zoute.

Ik startte de wandeling in het gehucht Schapenbrug in Westkapelle, een deelgemeente van Knokke-Heist. Ik wandelde door de vlakke polders over de Greveningedijk, Dikkedijk en Burkeldijk tot bij de beschermde site van het vroegere Fort Isabella en het Hazegrasfort. Hier in de omgeving kan men ook restanten zien van bunkers uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Onderweg zag ik aan mijn rechterzijde de kerktorens van Sint-Anna-ter-Muiden en Sluis. Bij grenspaal 361 kwam ik eventjes bij de grens met onze noorderburen.

Ik volgde daarna verder de knooppunten van het wandelnetwerk van de Zwinstreek en merkte ook de geel-rode tekens op van de streek-GR Uilenspiegel. Een smal pad langs een dijk van de Hazegraspolder bracht mij tot bij het Zwin en de nieuwe Zwindijk. Vanaf de dijk heeft men een mooi zicht op de Zwinvlakte en het unieke, grensoverschrijdende natuurgebied. Het Zwin werd onlangs een stuk groter waardoor meer zeewater in en uit het Zwin kan stromen en de verzanding van de Zwingeul wordt tegen gegaan. Een nieuwe dijk werd aangelegd ter vervanging van de vroegere Internationale Dijk.

Ik passeerde voorbij het bezoekerscentrum en wandelde verder door de Zwinduinen en over de zeedijk.

Daarna volgde nog een stukje door de wijk Het Zoute. Het was er heel druk want dit weekend werd de “Zoute Grand Prix” georganiseerd. Een grote massa mensen was afgezakt naar de kustgemeente om de blinkende, peperdure bolides te aanschouwen.

Mijn fotoreportage: Westkapelle 13 oktober 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.