12 oktober 2019: Moorsel (22 km)

Wandeling via de knooppunten van het wandelnetwerk Scheldeland.

We vertrokken bij het kerkje van Moorsel, het geboortedorp van dorpsfiguur Pee Klak en deelgemeente van Aalst. Tijdens de wandeling verkenden we de vele onverharde paadjes van de Faluintjesstreek. We doorkruisten de dorpjes Moorsel, Baardegem en Meldert. We stapten ook over de vroegere spoorwegroute “Leireken“, die Aalst met Londerzeel verbindt.

De Faluintjes is de streek en groene long ten oosten van Aalst en strekt zich ruwweg uit tussen Moorsel en de abdij van Affligem. De herkomst van de benaming “Faluintjes” is onduidelijk en er zijn meerdere verklaringen voor.

In Moorsel staat een prachtig waterkasteel gedateerd 1520 en gebouwd in opdracht van de toenmalige abt van de abdij van Affligem. Ook de Sint-Martinuskerk en de Sint-Gudulakapel zijn mooie historische bouwwerken.

Mijn fotoreportage: Moorsel 12 oktober 2019.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.