6 september 2019: Drongen – Gent (23 km)

Van Drongen naar Gent en terug naar Drongen.

Wandeling via een stukje van het Grote Routepad GR128. De GPX-track had ik van de site van Grote Routepaden gedownload: Natuur en cultuur langs de Leie.

Vanuit Drongen volgde ik eerst de GR128 langs de oevers van de kronkelende Leie voorbij het mooie kerkje van Afsnee naar het centrum van Gent. Daarna was het genieten van een mooi stukje door de Arteveldestad met zijn vele cultuurhistorische pareltjes. Het was heel druk in de binnenstad, ook omdat er een optocht aan de gang was ter herdenking van de 75ste verjaardag van de bevrijding van Gent. Ik liep nog eventjes binnen in de Sint-Baafskathedraal: een kort schietgebedje kan nooit geen kwaad 😃 😃 . Bij de kathedraal verliet ik de GR128 die verder trekt richting Dampoort. Ik begon aan de terugweg naar Drongen. Het pad leidde mij nog door het Gentse natuurgebied de Bourgoyen-Ossemeersen, een mooie, groene oase aan de rand van de stad.

De GR128 is een GR-pad dat vertrekt in Wissant aan de Franse “Côte d’Opale” en tot het Duitse Aken loopt. De GR128 wordt ook wel de Vlaanderenroute genoemd en loopt van het Heuvelland in het Westen dwars door Vlaanderen tot Voeren in het Oosten. Het GR-pad kan natuurlijk ook in de omgekeerde richting van Oost naar West worden gewandeld. Alle informatie over de GR128 kan men nalezen op de website van Grote Routepaden.

In het verleden wandelde ik reeds enkele stukjes van de GR128 in de Gentse regio:

  • Van Sint-Martens-Latem naar Destelbergen: zie verslag
  • dagstapper vanuit Destelbergen: verslag

Mijn fotoreportage: Drongen-Gent 6 september 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “6 september 2019: Drongen – Gent (23 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.