28 september 2019: Sint-Michiels (27 km)

Een stukje GR5A in de groene rand van Brugge en het Brugse Ommeland.

Vanuit Sint-Michiels volgde ik het GR5A-pad richting Varsenare. Het GR-pad slingert zich door de Kasteelbossen ten zuidwesten van Brugge. Ik stapte door Tillegembos, het domein Beisbroek en Tudor.

Bij de brug over het kanaal Oostende-Brugge verliet ik het GR-pad en volgde het kanaal verder tot bij het Waggelwater in Brugge.

Daarna volgde nog een stukje over de Brugse stadsvesten.

De GPX-track van de wandeling had ik van de site van Grote Routepaden gedownload: De mooiste dagwandelingen langs GR-paden in Vlaanderen. Ik volgde enigszins blindelings de track zonder veel aandacht voor de GR-markering met als gevolg dat ik in Varsenare voor een overweg stond die sedert enkele maanden volledig was afgesloten was. Het GR-pad volgt hier een gewijzigd traject. Er zat helaas niets anders op dan op mijn stappen terug te keren en een andere overweg te nemen. Zo kwam ik opnieuw op het goede traject.

De GR5A wordt ook wel de Wandelroute van Vlaanderen genoemd. Het is een grote luswandeling rond het oude Graafschap Vlaanderen en is zowat 570 kilometer lang. Enkele jaren terug bewandelde ik het volledige pad in een 20-tal etappes. In 2017 werd de route volledig vernieuwd en werd er door Grote Routepaden een nieuwe topogids uitgegeven. Mijn belevenissen en foto’s van de GR5A kun je raadplegen op mijn pagina Wandelroute van Vlaanderen

Het stukje van de GR5A dat ik vandaag wandelde had ik vijf jaar terug gestapt in de andere richting van Houtave naar Brugge: zie mijn verslag.

Mijn foto’s: Sint-Michiels 28 september 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “28 september 2019: Sint-Michiels (27 km)

  1. Wat die spoorweg betreft, werden we voor voldongen feiten geplaatst. Onze medewerker heeft het per toevel snel opgemerkt en heel adequaat gereageerd: door het markeren van een alternatief dat er heel behoorlijk uitziet. Zo wordt de GR-stapper niet in de steek gelaten.

    1. Dag Piet, De omweg was inderdaad correct gemarkeerd. Een pluim voor de GR-medewerker die dit had opgemerkt en aangepast. Maar omdat ik “blindelings” mijn GPS volgde, had ik de nieuwe route niet opgemerkt. GRoeten, Didier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.