21 september 2019: Schoonaarde (21 km)

Wandelen over de GR128 (Vlaanderenroute) door het Scheldeland rond Berlare

Deze wandeling is beschreven in de gids “de 50 mooiste dagwandelingen langs GR-paden in Vlaanderen”. De GPS-track had ik van de website van Grote Routepaden geplukt.

Traject: Schoonaarde – Donkmeer – Berlarebroek – Appelsveer – Schoonaarde

De wandeling start aan de brug over de Schelde in Schoonaarde, een deelgemeente van Dendermonde. Het traject volgt grotendeels de GR128. Het GR-pad maakt hier eigenlijk een grote lus door de groene omgeving rond de dorpskern van Berlare. Ik wandelde over het jaagpad langs de Schelde, door het Berlare Broek en voorbij het Donkmeer.

Het Berlare Broek, een vroegere meander van de Schelde, is nu een mooi stukje natuur.

Bij het veer over de Schelde tussen Berlare en Appels, naar verluidt het oudste veer van de streek, verliet ik de GR128 en wandelde terug over de dijk langs de Schelde. Als men de GR128 verder blijft volgen richting Dendermonde, dan moet men hier het veer nemen over de Schelde.

Het veerhuis werd in 1971 gebruikt als locatie voor de verfilming van het boek van Stijn Steuvels: “de teleurgang van de waterhoek”

Het veerhuis doet nu dienst als restaurant. Ik hoopte er eventjes te kunnen pauzeren op het terras, maar de zaak was gesloten wegens jaarlijkse vakantie. Jammer.

Mijn fotoreportage: Schoonaarde 21 september 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.