8 augustus 2019: Enter (Nl) (20 km)

Wandelen in Twente: rondom Enter

Het parkoers had ik zelf aangemaakt met behulp van de routeplanner van de site RouteYou.

Ik wandelde eerst een stukje langs de oevers van het meanderende riviertje de Regge, hier eigenlijk nog de Midden-Regge genoemd. Deze rivier was ooit heel belangrijk voor Twente als handelsroute naar Amsterdam.

Toen ik via een onverhard pad het riviertje achter mij liet, kwam ik bij een boerderijcamping. Eigenlijk niks speciaal want dergelijke kampeerplaatsen vindt men in overvloed in Nederland. Wat me toch wel verraste was dat hier tussen de velden een heuse wijngaard lag.

Daarna ging het richting buurtschap Ijpelo. Ik stapte tot bij het natuurgebied Dakhorst. Hier werd een nieuw waterwingebied voor drinkwater aangelegd. Wat verderop bereikte ik de Doorbraak en het natuurgebied Mokkelengoor. De Doorbraak is een door mensenhanden gegraven beek om het overtollige water af te voeren. Door de aanleg van de Doorbraak werd daarbij ook een mooi stukje natuur gecreëerd.

Ik volgde daarna een poosje het Twentekanaal dat de grote steden Hengelo, Almelo en Enschede met elkaar verbindt. Op een bankje langs het kanaal rustte ik eventjes uit.

Via het buurtschap Enterbroek bereikte ik het dorpje Enter. De Twickelervaart, die wat verder in de Regge stroomt, was een tijdje mijn metgezel.

In het dorpje Enter was het heel druk want de jaarlijkse paarden- en ponymarkt werd er georganiseerd. De terrasjes in de dorpsstraat zaten overvol. Gelukkig vond ik er nog een vrij plaatsje. Het was duidelijk een hoogdag voor het dorpje.

Mijn fotoreportage: Enter 8 augustus 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.