31 augustus 2019: Stuivekenskerke (26 km)

Wandeling Bachten de Kupe in de uiterste Westhoek langs de Ijzer tussen Diksmuide en Nieuwpoort.

Parkoers: Stuivekenskerke – Onze-Lieve-Vrouwhoekje – Dodengang – Frontzate – Pervijze – Ramskapelle – Schoorbakkebrug

Wandeling door de Ijzervlakte en langs heel wat sites die herinneren aan de Groote Oorlog: zoals het Onze-Lieve-Vrouwhoekje, de Dodengang, de Frontzate, de observatietoren in Pervijze, het stationnetje van Ramskapelle.

Ik wandelde langs de Ijzer en over de Frontzate, de vroegere spoorweg tussen Diksmuide en Nieuwpoort. De spoorweg was een tijdlang de frontlinie tijdens de Groote Oorlog toen het Belgische leger een deel van de polders liet overstromen om het Duitse offensief te stoppen. De spoorwegberm van de spoorlijn Diksmuide-Nieuwpoort werd daarbij gebruikt als waterkering. Het gebied ten oosten van de spoorweg tot aan de Ijzer liep volledig onder water. Het Belgische leger trok zich terug ten westen van de spoorlijn.

Mijn foto’s van de wandeling: Stuivekenskerke 31 augustus 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.