28 juli 2019: Middelkerke (20 km)

Wandelen aan de kust: op het westelijke deel van het “vergane” (schier)eiland Testerep.

Middelkerke is gekend als de “stripgemeente” van onze kust. Wanneer men over de zeedijk wandelt, kan men zeventien bronzen standbeelden van bekende stripfiguren bewonderen: Jommeke, Nero, Kiekeboe, Lucky Luke, Urbanus, Suske en Wiske, de Rode Ridder, Lambik en Jerom enz.. Jaarlijks wordt er tijdens de zomervakantie ook een stripfestival georganiseerd.

Het eiland Testerep was in feite een landtong, die eeuwen geleden van het vasteland gescheiden was door een geul, die bij vloed volledig onder water liep. Vanaf de 10de eeuw werd het eiland bewoond: op het westelijke uiteinde ontstond Westende en in het oosten Oostende met Middelkerke er ertussenin.

Ik wandelde over de Abdisweg en de Lovieweg door de polders naar de dorpskern van Westende. Daarna volgde een stukje door de Sint-Laureinsduinen. Een duinengordel gelegen tussen Westende en het militair domein Kwartier Lombardsijde. Via het natuurreservaat Ijzermonding, de jachthaven van Nieuwpoort Novus Portus en Lombardsijde ging het opnieuw naar Westende. Daarna stapte ik over de zeedijk terug naar Middelkerke.

Mijn fotoreportage: Middelkerke 28 juli 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.