12 juli 2019: Noorbeek (Nl) (10 km)

Het kleine dorpje Noorbeek ligt in het hart van het Zuid-Limburgse Heuvelland in het uiterste zuiden van Nederland halverwege tussen Maastricht en Aken. Het plaatsje ligt verscholen in de vallei van de Noor op een boogscheut van de grens met België.

Noorbeek heeft een heel mooi kerkje dat is toegewijd aan de patroonheilige Sint-Brigida en een mooi dorpsplein “d’r Pley”. Voor het kerkje staat er een reusachtige boom geplant. Volgens jaarlijkse traditie wordt deze den er telkens de tweede zaterdag na Pasen neergeplant en dit ter ere van de patroonheilige Brigida.

Het mooie, golvende landschap van Zuid-Limburg is uiteraard een prachtig wandelgebied waar men volop kan genieten van de rust en de stilte: mooie natuur en stukjes bos, mooie panorama’s, veldwegen, holle wegen, pittoreske dorpjes en heel wat cafeetjes waar men iets kan eten of drinken.

Mijn foto’s: Noorbeek 12 juli 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.