22 juni 2019: Sevenum (Nl) (23 km)

Wandeling via het wandelnetwerk van de gemeente Horst aan de Maas, gelegen in het Noorden van Nederlands Limburg. Het parkoers had ik zelf ontworpen via de routeplanner op de site Liefde voor Limburg.

Ik begon de wandeltocht van de parking van het recreatiedomein de Schatberg in Sevenum. De wandeling ging eerst door de bosgebieden Gelderse Heide en Steegberg.

Wat later was ik bij de kerk en het kerkplein van het kleine dorpje Kronenberg. Ik hoopte er een koffie te kunnen drinken in het plaatselijke café. Helaas was het café (nog?) gesloten. Er zat dus niks anders op dan verder te stappen. De zon scheen volop maar de temperatuur was nog best aangenaam.

Vanuit Kronenberg wandelde ik via een stukje Heesbeemden en langs de Blakterbeek naar het wat grotere Sevenum. Ik was hier ongeveer halverwege mijn wandeling. Ik had meer geluk. Op het grote terras rechtover de kerk, nam ik de tijd om er even uit te rusten. De koffie en Limburgse (krieken)vlaai deden deugd en smaakten heerlijk.

Na de rustpauze in Sevenum laveerde ik een tijdje door de straten van het dorp tot ik bij de Grote Molenbeek kwam. Deze beek, die in Horst in de Maas uitmondt, zou mij op mijn terugweg door het Molenbeekdal naar de Schatberg gezelschap houden.

Mijn foto’s: Sevenum 22 juni 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “22 juni 2019: Sevenum (Nl) (23 km)

  1. Vorig jaar op reis geweest in het Landalpark van de Schatberg en ook een wandeling gemaakt die deels samenloopt met de wandeling die jij maakte. Het was putje zomer met temperaturen van een stuk boven de 30 graden.

    1. Dag Joachim,

      Bedankt voor uw reactie. Het was mooi wandelen in deze omgeving. Ook warm, maar gelukkig geen 30 graden.
      Groeten, Didier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.