15 juni 2019: Wylder (Fr) (21 km)

Wandeling net over de grens in Frans-Vlaanderen in de vallei van L’Yser.

Een stukje via het grensoverschrijdende wandelnetwerk Ijzervallei en een stukje “eigen” ontwerp.

Ik had aanvankelijk Bambecque gekozen als vertrekpunt, maar aangezien er een “brocante” was in het dorpje en ik er mijn wagen nergens kon parkeren, reed ik maar door naar Wylder, een dorpje wat verder dat ook op mijn parkoers lag. Hier ondervond ik geen parkeerproblemen alhoewel er op de kleine parking voor het kerkje amper plaats is voor een tiental wagens.

Het piepkleine dorpje ligt zowat halverwege tussen Cassel en Dunkerque. Volgens Wikipedia lag het plaatsje langs de Romeinse heerweg die Cassel met de Noordzee verbond.

In Wylder start de wandeling “circuit du Chateau de la Briarde“. Het Chateau de la Briarde is een kasteel in het wat verderop gelegen West-Cappel. In 2012 wandelde ik de “verkorte” versie van dit circuit, toen we op terugweg waren van Crochte: “Circuit du moulin Den Leeuw et du pain“.

Vandaag stapte ik van Wylder via West-Cappel tot aan de grens in Oost-Cappel. Van hieruit ging het terug naar Wylder via Bambecque. Het viel mij op dat er hier in deze streek op de velden heel wat vlas wordt geteeld.

De brocante in Bambecque was nog altijd aan de gang. In het café “au Tilleul” kon ik eventjes uitrusten en iets fris drinken. Er restten nog een vijftal kilometer tot Wylder.

Mijn fotoreportage: Wylder 15 juni 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “15 juni 2019: Wylder (Fr) (21 km)

    1. Jacques, bedankt voor de info. De streek rond Hondschoote wordt ook “le Pays du Lin” genoemd.
      Groeten,
      Didier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.