28 april 2019: Gullegem (11 km)

Meiboompad

De weersvoorspellingen voor het weekend beloofden niet echt ideaal wandelweer. Het is eventjes wennen na de zomerse temperaturen van het paasweekend. Een volledig wandelloos weekend kan ik mij moeilijk voorstellen en aldus lukte het mij toch om tussen enkele buien door eventjes de benen te strekken. Zodoende koos ik voor een wandeling in mijn omgeving.

Ik trok op verkenning door Gullegem, een Wevelgemse deelgemeente en volgde er het Meiboompad. Ik startte mijn wandeling in het provinciaal domein Bergelen. Het wandelpad is genoemd naar de “Meiboom” in het domein. Dit is een “speciale” plek met een historisch verleden. Nu staat er een groot ijzeren kruis met daarrond zes lindebomen. Dit was vroeger de eerste halte van de bedevaartgangers die in de meimaand naar het wat verder gelegen bedevaartsoord Dadizele trokken. Jaarlijks werd er door de bewoners van de Bulskamphoeve op de vooravond van de meiavond een grote “sperre” of mast geplant, die in blauw en wit was gekleurd, de kleuren van Maria.

Mijn fotoreportage: Gullegem 28 april 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.