3 februari 2019: Oostduinkerke (26 km)

Wandeling in de kuststreek tussen Oostduinkerke en Koksijde

Langs het Noordzeestrand, door de villawijken van Oostduinkerke en Koksijde en door enkel mooie duin- en natuurgebieden: de Noordduinen, Ter Yde, de Doornpanne en de Hoge Blekker, de hoogste duin van onze kust.

De tocht begon vanuit de zaal bij de Witte Burg, een hoge stuifduin in de nabijheid van de Sint-Niklaaskerk. De kerk heeft een robuuste westertoren. Wandelgangen verbinden de toren met het kerkgebouw.

Maar de kustplaats Oostduinkerke is vooral bekend vanwege de garnaalvisserij te paard. Deze eeuwenoude traditie werd door de UNESCO toegevoegd aan de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. In Oostduinkerke kan ook het Nationaal Visserijmuseum bezoeken. Men komt er van alles te weten over de garnaalvissers, de Ijslandvaarders en het vissersbestaan.

Na de eerste lus wandelde ik voorbij het museum. Bij het museum staat een herberg: het “Estaminet de Peerdevisscher” . Ik nam er de tijd voor een koffie.

Men kan wandelend de mooie natuur en de duingebieden verkennen met het wandelnetwerk van de kust. Ook de GR5A (Noord) passeert hier. Het verslag van mijn tocht van De Panne naar Nieuwpoort kun je hier nalezen (mijn verslag)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.